Belgische Olympische atleten krijgen geen voorrang voor vaccinatie

Voor minister Frank Vandenbroucke (sp.a) zijn sporters burgers gelijk andere burgers.

Terwijl het vaccinatieprogramma vierkant draait en er oproepen op Facebook circuleren voor wie zich wil laten vaccineren met vaccins waarvoor niemand kwam opdagen, kan er voor onze Olympiërs geen uitzondering worden gemaakt. Nog 142 dagen en dan gaan de Olympische Spelen van start in Tokio.

In Rusland, China, Israël, India en een aantal voormalige Oostbloklanden krijgen de topsporters al volop hun prik. Maar daar wil onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) niet van weten. Mogen we voorzichtig stellen dat ‘de bitch’ geen echte sportliefhebber is? De kans dat je Vandenbroucke met een sportschoen ziet, is volgens ons nihil.

En dus is het voor veel atleten bang afwachten en voorzichtig zijn. “Wie vanaf half april nog besmet geraakt met corona, riskeert niet meer tijdig fit te geraken voor de Spelen”, waarschuwt BOIC-hoofdarts Johan Bellemans in ‘Het Nieuwsblad’. Wie besmet geraakt , riskeert volgens studies een prestatieverlies van dertig procent. Het zal je maar overkomen dat je je ‘normale leven’ jarenlang opzij hebt gezet om te schitteren tijdens de Spelen, maar dat de nerd in de minister daar een stokje voorsteekt.

De klok tikt voor wie een medaille wil halen. Alle hoop is dan ook gevestigd op het nieuwe vaccin van Johnson & Johnson wat een gamechanger kan zijn. Eén dosis van dat vaccin zou immers al volstaan en de eerste leveringen worden begin april verwacht.

Wat denken jullie? Mogen topsporters voorrang krijgen voor het krijgen van een vaccin?

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More