Belgische olympiërs krijgen dan toch voorrang voor een prik

Was de hele politieke cinema echt nodig?

Het nerd-gehalte van onze beleidsmakers is hoog. Noch de politici, noch de experten toonden enige empathie voor de sport en weigerden de olympische atleten voorrang te geven bij de vaccinatie. Maar, na veel poeha en gelobby, zijn ze dan toch toegefelijk geworden. De Belgische atleten die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen deze zomer zullen zo snel mogelijk een vaccin krijgen, dat is zonet beslist door de ministers van Volksgezondheid op een interministeriële conferentie. Zelfs voor minister Frank Vandenbroucke zijn olympische sporters niet langer burgers gelijk andere burgers en mogen ze eerst.

“Wie vanaf half april nog besmet geraakt met corona, riskeert niet meer tijdig fit te geraken voor de Spelen”, waarschuwde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans eerder in P-Magazine. “Wie besmet geraakt , riskeert volgens studies een prestatieverlies van dertig procent.” Met andere woorden, het zou ondertussen wel eens te laat kunnen zijn.

Er worden ongeveer 220 dosissen vrijgemaakt om alle atleten die deelnemen aan de Olympische (23 juli-8 augustus) en Paralympische Spelen (24 augustus-5 september) in Tokio zo snel mogelijk te vaccineren. Het prikje moeten ze komen halen in Paleis 2 van Brussels Expo. De ministers beslisten ook om het gevangenispersoneel voorrang te geven. De gedetineerden niet, die mogen mekaar lustig blijven besmetten binnen de gevangenismuren. Zij volgen gewoon de planning van de algemene vaccinatiecampagne.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More