Belgisch leger werkt met Chinese drones die verboden zijn door de VS

Kamerlid Peter Buysrogge (N-VA) ontdekte dat de landcomponent van het Belgisch leger momenteel Chinese DJI Matrice 300-drones aan het testen is. Volgens het kamerlid kunnen de drones worden ingezet ter ondersteuning van operaties en om militaire basissen te beschermen.

Volgens de Amerikaanse overheid kunnen drones van DJI vanuit de lucht surveilleren en deze gegevens doorsturen naar China. In december 2020 leidde de bezorgdheid zelfs tot een volledige ban van DJI-producten in de Verenigde Staten.

Kamerlid Buysrogge stelde onlangs een mondelinge vraag aan de minister over het onderwerp. Minister Ludivine Dedonder (PS) ziet geen probleem. “De DJI Matrice 300 werd in 2018 aangekocht in het raam van een proof of concept omtrent de inzet van microdrones in operaties.”

DJI staat voor Da-Jiang Innovations en is gevestigd in Shenzhen (China). Officieel heet de onderneming Shenzhen DJI Sciences and Technologies Ltd.

Opmerkelijk is dat er in het parlement niet werd ingegaan op het veiligheidsrisico van de drones van DJI.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More