Belgisch horlogemerk met Italiaanse roots gebruikt invloeden uit auto- en vliegtuigindustrie (video)

Chotovelli baseert haar huidige horlogecollecties op de auto- en luchtvaartindustrie, en met name het instrumentarium van vliegtuigen en dashboards van klassieke wagens. 

De Antwerpenaar met Italiaanse roots, Ilan Chotovelli, verdient net als zijn vader en grootvader de kost als horlogemaker. Gerespecteerde horlogemakers zijn het, want een blik op het internet leert dat een ’Chotovelli-watch’ gegeerd en peperduur is. Voor zijn werk reist Ilan Chotovelli de wereld rond. Dat vraagt voor wat meer achtergrondinformatie.

Chotovelli gaat drie generaties terug. Hoe is jouw familie in de horloge-industrie terechtgekomen?

ILAN CHOTOVELLI: “Het is eigenlijk begonnen met onze grootvader Simone. Hij was een ingenieur en was op zoek naar een zelfstandig beroep. Hij besliste horlogemaker te worden.

Jullie fabriceren maar 300 horloges per maand. Op welk gebied verschilt Chotovelli van andere bekende merken?

ILAN CHOTOVELLI: “Wel, die vraag bevat het antwoord eigenlijk al. We maken slechts 300 horloges per maand en daarom is elk horloge zeldzaam, en zorgvuldig met de  hand geassembleerd tot de hoogste kwaliteit en duurzaamheid. Wij bieden exclusieve horloges voor zeer redelijke prijzen en dat is zeer uniek in de hedendaagse uurwerkenindustrie.”

 

Hebben jullie zich voor de Dashboard-collectie zich laten inspireren door een specifiek automerk?

ILAN CHOTOVELLI: “Ik ben petrolhead en Alfa Romeo-fan sinds ik mijn rijbewijs heb, ook al was mijn eerste auto een oude Mini. Maar sindsdien had ik verschillende Alfa Romeo’s en de nieuwste Dashboard-collectie is gebaseerd op mijn favoriete Alfa, namelijk de Spider die ik al meer dan twaalf jaar bezit.

Wat biedt de toekomst nog voor Chotovelli en welke markten proberen jullie te veroveren?

ILAN CHOTOVELLI: “We werken tegenwoordig aan een heel bijzonder project. Naast Automotive  geïnspireerde horloges produceren we voornamelijk pilotenhorloges en het nieuwste project hebben wij besloten om het klassieke Flieger-horloge, dat in het midden van de twintigste eeuw werd geproduceerd, opnieuw te creëren. We gaan het in november op Kick-Starter lanceren en de eerste 300 supporters zullen dit horloge reserveren voor minder dan 100 euro in plaats van de volledige prijs van 200 euro wanneer deze eind 2019 uitkomt.”

Waar kunnen geïnteresseerde lezers terecht voor een exemplaar?

ILAN CHOTOVELLI: “De afgelopen 2 jaar hebben wij ons businessmodel volledig geherstructureerd en richten we ons voornamelijk op de verkoop van onze horloges online, dus on onze online boutique www.chotovelli.com . We hebben ook nog steeds verschillende dealers in België, in Antwerpen, Brussel en Knokke.”

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More