België zonder Lukaku, De Bruyne, Hazard en Courtois naar WK?

UEFA verklaart de oorlog aan de ‘dirty dozen’.

De Dirty Dozen, de 12 eliteclubs die zich willen afscheuren, zijn zeker dat hun Super League er straks komt. Volgens hun kersverse voorzitter – die ook voorzitter is van Real Madrid – Florentino Perez, is het “niet voor rijke clubs, maar om het voetbal te redden.” Wat was dat alweer, voetbal? Was dat geen spel met een bal enzo?

“Net als bedrijven moeten evolueren en iedereen moet evolueren. Als er een verandering is, zijn er altijd mensen die tegen zijn… Wij doen dit juist om het voetbal te redden op een kritiek moment”, aldus Perez. “We moeten aan iedereen goed uitleggen dat dit geen liga is voor de rijke clubs. Dit is een liga om alle clubs te redden, gebaseerd op solidariteit. Anders zal het voetbal sterven. We moeten nu het voetbal redden om dan weer 20 jaar in vrede te leven.” 

Een uitleg als een ander. Maar de UEFA ziet het toch enigszins anders. Zij voelen zich zo verraden door de superclubs dat ook zij met de spierballen rollen.UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin liet weten dat de spelers van clubs die op eigen initiatief deelnemen aan de Super League, zullen worden uitgesloten. Ze zullen niet meer kunnen deelnemen aan internationale competities, zoals EK en WK, omdat ze niet meer voor hun nationale team mogen uitkomen. Real Madrid, Chelsea en Manchester City worden bovendien per direct uit de Champions League gezet vanwege hun betrokkenheid bij de oprichting van de Super League. Dat wil zeggen dat PSG de titel cadeau krijgt. Die club zit niet bij de ’12 slangen’. Veel zal afhangen van hun standpunt in de hele zaak. Als ook zij – samen met Bayern München – richting Super League neigen, dan ziet het er niet goed uit voor het ‘gewone’ voetbal.

In het scenario dat nu voorlicht, valt er voor de Belgische clubs Europees niets meer te rapen en zijn we onze sterspelers van de Rode Duivels kwijt: geen Lukaku meer, geen Anderweireld, geen De Bruyne, Courtois en geen Hazard.

Goed voor het voetbal?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More