België: van bananenrepubliek over apenland naar de rimboe

De Palestijnse terrorist Walid Khaled werd in 1991 opgepakt bij de Grote Markt van Brussel. Khaled bezat een geldig visum verstrekt door Mark Eyskens, de minister van Buitenlandse zaken. Eyskens kreeg veel kritiek maar bleef op post. Aan de Volkskrant verklaarde de minister later dat hij in elk ander land zou zijn opgestapt, “maar toch niet in een apenland als België”.

Vandaag stapt Sihame El Kaouakibi (Boom, 9 juli 1986) uit de Open VLD, maar ze houdt wel vast aan haar parlementszitje met een maandelijkse vergoeding van zowat 7.000 euro.

“In dat verband kan ik u nog opmerken dat de Belgische situatie nog slechter scoort dan de toestand in sommige rimboes”, klinkt het in een bericht van de advocaten van Sihame.

“Bronislaw Malinowski, antropoloog, heeft begin 20ste eeuw onderzoek verricht naar het strafrecht en sanctionering in primitieve maatschappijen. Hij heeft daarbij een stam ontdekt, de Trobrianders in het noordoosten van Nieuw-Guinea, waarbij hij vaststelde dat het opperhoofd dat recht mocht spreken zich strikt diende te houden aan de rule of law! Regels gelden in deze stam voor iedereen, zelfs voor het opperhoofd!”

“Deze mensen hebben geen smartphone, geen bibliotheken vol met alle wijsheid van de filosofen van de vorige eeuwen, zelfs geen onderbroek, maar weten verdomd goed dat de rule of law en het strikt hanteren van de procedure een must is om individuen te beschermen”, gaat de brief verder. “lk concludeer dat deze volksstam schijnbaar verder staat dan bepaalde strekkingen binnen uw partij(Open VLD,red.).”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More