België mag ‘staart’ van F-35 maken

Eind 2020 werd BeLightning opgericht door 3 vennootschappen: Asco Industries NV, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques (SABCA) en Société Nationale de Construction Aérospatiale (SONACA) NV.

Ze werden eerder uitgenodigd om deel te nemen aan de aanbesteding die wordt georganiseerd door de fabrikant van F-35 vliegtuigen, namelijk de Amerikaanse vennootschap Lockheed Martin. De bovengenoemde vennootschappen moeten volgens de oprichtingsakte ‘de horizontale staart’ van de F-35 ontwikkelen. Exacter: de ontwikkeling en de bouw van horizontale stabilisatoren.

De federale overheid gaf vervolgens de opdracht aan de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij om tot een maximumbedrag van vijftien miljoen euro op de aandelen van de besloten vennootschap BeLightning in te schrijven en aan deze vennootschap een achtergestelde lening uit te geven, ten belope van een maximumbedrag van vijftien miljoen euro. De informatie werd vandaag in het Staatsblad gepubliceerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More