Belga Sport: Jan Ulrich

Het wonderkind wacht

Belga Sport neemt de kijker weer mee naar de Tour van 2003, die al van tevoren verloren leek. En toch werd het een Tour waarin Ullrich Armstrong bijna versloeg. Niets was wat het leek.

In de zomer van 2002 geeft Ullrich forfait voor de Tour. Hij staat aan de rand van de afgrond: zijn knie is geopereerd, maar doet nog altijd verschrikkelijk veel pijn. Ullrich veroorzaakt een ongeval na een avondje stappen en test positief op het gebruik van xtc. Zijn vaste ploeg, het Duitse Telekom, geeft hem de wenk naar een andere werkgever uit te kijken. Uiteindelijk belandt hij bij Team Coast, een ploeg die gebouwd blijkt op drijfzand. Onder impuls van Rudy Pevenage, de constante factor in zijn carrière, wisselt hij zes weken voor de start van de Tour van ploeg: hij verlaat Team Coast voor Bianchi. Een zelfmoordoperatie, zeggen specialisten.

Onlangs kwam Rudy Pevenage met zijn ‘Der Rudy’. Het leven van Ulrich is drama. Iedereen die hem liefhad, heeft om ondertussen verlaten. Over doping zegt Pevenage het volgende: “Topsport op het hoogste niveau doe je niet op pompwater. Vroeg of laat wordt er een keer naar kleine hulpmiddelen gegrepen. Dat zal altijd zo blijven. Wie het daar niet mee eens is, is een dromer.”

CANVAS / 15 juni, om 21:20 -22:15 : ‘Belga Sport’ – Jan Ulrich

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More