Bekende Vlaming out zich binnenkort als binair

Deze ochtend dringende telefoon gekregen van een Bekende Vlaming (BV). De persoon had groot nieuws. “Ik ga me binnenkort outen als binair.”

Ik vertelde die persoon dat dit toch geen nieuws was. Demi Lovato – volgens de meesten een vrouw – heeft zich onlangs geout als non-binair. Dat is nieuws (of aanstellerij volgens anderen).

“Toch wel”, antwoordde die bekende persoon. “Bij mij was het voor de buitenwereld jaren onduidelijk of ik nu man of vrouw was, maar voor mij is het nu zeker. Ik ben een man.” Die persoon is voor mij gewoon een verwijfde man die graag aandacht krijgt en dat binnenkort opnieuw zal krijgen als zijn plan lukt.

“Denk je nu niet dat dit de verkeerde boodschap is?” probeer ik. De juiste boodschap – volgens sommigen dan toch – is net dat sterren met behulp van de media burgers proberen te overtuigen dat het concept man of vrouw cultureel bepaald is en dat er in elke man een beetje vrouw zit en omgekeerd en dat alles dus vloeiend is. Dat is vandaag de juiste boodschap en dat moet – met of zonder subsidies – aan de burger verteld worden. Liefst een paar keer per week en liefst ook in populaire series zoals Thuis en Familie.

“Ik vind van niet”, stelt de Bekende Vlaming. “Voor mij is het nu duidelijk. Ik was eigenlijk al twintig jaar een voorloper van die genderqueers en nu kies ik terug voor het binaire stelsel. Dat is toch ook nieuws en een vermelding waard in de boekskes?”

Binnenkort in een magazine, of net niet. Eerder dat laatste….

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More