Bekende ontwerper van Alien had ook ontwerp klaar voor de Batmobile (foto)

Voor de echte filmliefhebber heeft ontwerper en kunstenaar H.R. Giger geen introductie nodig, maar voor de leek doen we het toch.

Toen deze Zwitserse kunstenaar in 1980 een Oscar kreeg voor de creatie van zijn monster “Alien” in de gelijknamige film, was hij op slag wereldberoemd. De in 2014 overleden Giger stond bekend om absurde en surrealistische filmdecors, schilderijen, sculpturen en meubilair. Zijn werk kenmerkt zich door biomechanische esthetiek, vaak resulterend in lugubere levensvormen, meestal uitgevoerd met airbrush-technieken.

Hij wist in zijn werken zijn eigen interesses en angsten te verwerken, zoals het onverklaarbare, de dood en schachten. Hij had een voorkeur voor een donkere, spookachtige en zwaarmoedige weergave en dat kwam ook steeds terug in zijn werk voor Hollywood.

Zijn naam zal voor altijd geassocieerd zijn met de Alien-franchise, maar wat velen niet weten dat hij ook ingehuurd werd om de Batmobile te ontwerpen voor Batman Forever van Joel Schumacher uit 1995. Zijn blauwdruk voor de bekende wagen werd uiteindelijk geschrapt door de filmmaatschappij omdat het ontwerp niet haalbaar was.

Recent werden zijn concepten van het speeltje van Batman teruggevonden en online gezwierd.  De vorm van de wagen doet meteen denken aan een ruimteschip uit Alien

De Joker zou er in ieder geval niet mee hebben kunnen lachen met een voertuig als dit in Gotham City.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More