Beerschot-Virton op 26 juli: eerste profmatch sinds corona

Niet de bekerfinale tussen Club Brugge en Anwerp op 1 augustus, maar wel de terugwedstrijd van de promotiematch in 1B tussen Beerschot en Virton wordt de eerste voetbalprofmatch sinds de coronacrisis.

De kalendercommissie besloot namelijk deze te laten doorgaan op zondag 26 juli om 16u, en dit in het Yvan Georges stadion.

Beerschot kan mits winst nog klimmen in het klassement en dringt dan door naar de eigenlijke promotiefinale van 2 augustus tegen Oud Heverlee Leuven. De winnaar promoveert dan naar 1A.

Ondertussen zette de Nationale Veiligheidsraad ook de deur op een kier voor het organiseren van voetbalwedstrijden met publiek. Massa-events blijven verboden tot begin september, maar dankzij een uitzonderingsmaatregel kunnen de clubs in theorie vanaf augustus wel duizenden supporters verwelkomen in de zittribunes, mét respect voor de veiligheidsmaatregelen. 

Vanaf augustus wordt de capaciteitslimiet van 400 personen binnen en 800 personen geherevalueerd. Het zou dus best kunnen dat vanaf de start van de nieuwe competitie op 7 augustus duizenden toeschouwers in de stadions zullen worden toegelaten.

Krijgt die capaciteitsherziening begin augustus groen licht, dan is dat ook goed nieuws voor de Memorial Van Damme die op 4 september doorgaat in het Koning Boudewijnstadion. Duimen maar.

 

 

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More