Beerschot kampioen in 1B na ruime zege op OHL

Kroont Club Brugge of FC Antwerp zich op 22 maart tot bekerwinnaar?

Beerschot mag zich officieel de kampioen van 1B noemen na een ruime 1-4 zege in de return van de promotiefinale op het veld  van Oud-Heverlee Leuven. In de heenwedsrijd had Beerschot ook al de maat genomen van OHL dankzij een 1-0-zege.

Nochtans was het seizoen voor Beerschot niet al te best begonnen, en het was pas nadat ex-speler Hernan Losada het roer overnam als trainer, dat er (veel) punten werden gehaald. De mannen van het Kiel haalden zelfs de tweede periodetitel binnen en mochten het tegen OHL, de winnaar van de eerste periodetitel, opnemen om uit te maken wie naar 1A mocht stijgen.

In de reguliere eindstand kwam Beerschot niet verder dan een vijfde plaats, maar de club speelde dus maximaal in op het competitieformat van de twee periodewinnaars die het onder mekaar moeten uitvechten; niets verkeerd mee dus.

Beerschot had overigens al twee keer naast de promotie gegrepen de afgelopen jaren. Derde keer goede keer dus, en een en ander impliceert ook dat we vanaf volgend seizoen opnieuw de “gouwe ouwe” derby tussen Beerschot en Antwerp gaan krijgen. 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More