Beelden van Indische doden, blijken oud materiaal te zijn

Leugentjes om bestwil om een hoger doel te dienen?

Het gaat niet goed in India. Corona raast als de zeis van Magere Hein door het land. Het virus hanteert de falende infrastructuur, de armoede en de overbevolking als een middel om een macabere score te behalen. Journaals en kranten trakteren ons op schokkende beelden om eenieder ervan te overtuigen dat het fout gaat. Doch, die berichtgeving blijkt niet altijd even correct te zijn. Je hoeft niet naar India te gaan om straffe beelden te gaan schieten, die waren er al.

In de Indische media lezen we dat de New York post met oude foto’s probeert aan te tonen dat mensen in India door corona sterven op straat.

De foto die ze daarvoor gebruiken, blijkt echter in mei 2020 te zijn genomen, en toont slachtoffers van een gaslek-incident in Visakhapatnam.

De New York Post verwijderde de foto meteen, maar liet de titel gewoon staan: “De COVID-uitbraak slorpt mensen op in India, beeldmateriaal toont dode mensen in de straten.” Dit keer met een foto van brandende crematie-torentjes.

Het klopt dat Indiërs hun doden cremeren in de open lucht. Maar deden ze dat dat hiervoor ook al niet? En ja, het gaat de verkeerde kant uit in India. Maar is het de schuld van de varianten? Is het de schuld van de infrastructuur? Is het schuld van de politiek, het kastensysteem, of van de overbevolking?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More