Beelden van Indiërs die vrachtwagens vol afval dumpen in rivier gaan viraal (video)

Opgepast, onderstaande beelden zijn niet geschikt voor gevoelige sorteerders.

Je sorteert netjes de plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons in een PMD-zak.  Je brengt maandelijks lege batterijen braafjes terug naar een Bebat. Je stort maandelijks een klein bedragje op de rekening van Greenpeace. Je krijgt kippenvel tijdens een Greta Thunberg speech en je bent geen onbekende tijdens de klimaatbetogingen.

Een druppel op een hete plaat die we weleens de aarde durven te noemen, want aan de andere kant van onze planeet hanteren ze een totaal ander afvalbeleid. Neem nu bijvoorbeeld de inwoners van het Indiaanse  Thittakudi Bellaru, zij laten in de rivier netjes al het afval sorteren.

Sinds de beelden vorige week werden geplaatst door de milieu-organisatie Eco Society India, zijn ze ondertussen de hele wereld rondgegaan. Maar dit is slechts het topje van de afvalberg.

Uit een onderzoek van de India Times blijkt dat dagelijks in India slechts 25% van het afval wordt verwerkt zoals het hoort, de overige 75% wordt lustig gedumpt zonder dat de autoriteiten optreden. Met een inwonersaantal van 1,3 miljard is dat een aardig hoopje afval.

Daarnaast is er nog de sterke luchtvervuiling in het land. Denk maar terug aan de situatie van begin november, toen overdag de zon nauwelijks zichtbaar was vanwege de smog. 

Wil de Indiase Anuna graag opstaan?

This is how solid waste management is done in Tamil Nadu State, Cuddalore district, Thittakudi village, Vellar river.No words to explain this Idiocracy. Greenpeace International, Tamil The Hindu, Hindustan Times, The Times of India, News18 Tamil Nadu, PuthiyaThalaimurai TV

Geplaatst door Eco Society India op Woensdag 4 december 2019

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More