Bedrijf verkoopt bananen in volgorde van rijpheid (foto)

Eet jij bananen liefst als ze heel rijp zijn en er al zwarte vlekjes op de schil zitten? Goed nieuws! Japanse onderzoekers hebben ontdekt bananen gezonder zijn wanneer ze overrijp zijn.

In hele rijpe bananen zit een stof die je beschermt tegen kanker. Maar rijpe bananen bevatten ook tryptofaan. Dat is een aminozuur dat je lichaam helpt om serotonine aan te maken. Serotonine maakt je gelukkig en helpt je om beter te slapen. Rijpe bananen maken je gelukkig en geven je een goede nachtrust.

Maar voor zij die voedsel met een hoog suikergehalte willen vermijden, zijn groene bananen dan weer het best. Ze helpen je ook bepaalde voedingstoffen op te nemen, zoals calcium. Groene bananen bezitten bovendien bacteriën die de gezondheid van de dikke darm bevorderen.

Met andere woorden: het is soms kiezen aan de fruitafdeling in de supermarkt. Maar niet in de E-Mart in Zuid-Korea. Daar liggen de One a Day Banana pakketten in de rekken. Ze bevatten zes bananen gesorteerd volgens rijpheid. Zeer slimme marketing, behalve dat er weer onnodig gebruikt gemaakt wordt van plastiek. 

Nu nog even de Koreaanse vertaling opzoeken van ‘Gaan met die banaan!’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More