Bedevaarten naar Mekka afgelast

Saudische autoriteiten nemen een drastische beslissing.

De heropflakkering van het coronavirus betekent een flinke streep door de rekening van de bedevaart-industrie. Normaal gezien komen miljoenen moslims uit heel de wereld voor de rituele tocht door Mekka en omgeving, zoals langs de Grote Moskee met de Kaäba en de berg Arafat. Maar om de mogelijke verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben de Saudische autoriteiten de jaarlijkse pelgrimstocht afgelast.

De hadj is één van de vijf pijlers van het islamitische geloof. De pelgrimstocht naar Mekka is verplicht voor alle, gezonde, volwassen moslims die over voldoende geld beschikken. Voor mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen gaan, of niet genoeg geld hebben, is het geen verplichting. Die regel zorgt ervoor dat het in Mekka ten tijde van de hadj over de koppen lopen is.

Het is de eerste keer dat de hadj geblokkeerd wordt door een virus. Vorig jaar jaar kwamen er 2,5 miljoen moslims van over de hele wereld voor de hadj naar mekka.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More