Beachvolley-toernooi in Qatar mag niet in bikini

T-shirt en een lange broek tot aan de knie.

Schurkenstaat Qatar betaalt al een tijdje sportlui om hun blazoen op te blinken. Interesse voor de sport is er niet, maar sporters hebben doorgaans geen politieke mening, stellen geen vragen en zijn daarom ideaal voor het imago. Als je geld op tafel legt, komt een wielerpeloton met veel plezier wat door de woestijn rijden. In cornonatijden valt het bovendien niet op dat er geen publiek is. Er wordt op geen oliedollar gekeken en de sportievelingen worden in de watten gelegd.

Er is nogal wat zand in Qatar en dus lag het voor de hand dat ze ook maar eens een toernooi beachvolley zouden organiseren. Mits enkele voorwaarden weliswaar. De lokale autoriteiten hebben bij de internationale volleybalbond FIVB bedongen dat de vrouwen niet in sportbikini mogen spelen. Zij moeten een t-shirt dragen en een lange broek tot aan de knie. Het Duitse duo Karla Borger en Julia Sude, het nummer zestien van de huidige wereldranglijst, heeft aan het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ laten weten dat ze de trip naar Doha aan zich voorbij zullen laten gaan. ”Als men ons niet toelaat onze werkkledij te dragen, dan kunnen we ook niet werken”, verklaarde het Duitse duo.

Daar kunnen wij ons volmondig bij aansluiten, als het niet in bikini is, kijken wij niet.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More