“Be a lady they said”(video)

“Sex and the City”- actrice Cynthia Nixon rekent af met de onmogelijke verwachtingen voor vrouwen.

‘Onze Jani’ is er alvast helemaal wild van. Op zijn janitv.be lazen we het volgende: “Heb jij de korte, maar krachtige video ‘Be A Lady They Said’ nog niet gezien? Stop dan maar snel waarmee je bezig bent! De video gaat momenteel viraal en dat vinden wij helemaal terecht! It’s all about women empowering!”

Met een krachtige video en een bijbehorende tekst van Camille Rainville wil Cynthia Nixon – die overigens een voorkeur voor vrouwen heeft – een discussie op gang brengen over maatschappelijke verwachtingen, grensoverschrijdend gedrag en een vrouwonvriendelijke maatschappij.

“Wees een dame, zeiden ze. Je rok is te kort. Je hemd is te laag. Toon niet zoveel huid. Bedek jezelf.”

Een nobel initiatief en hopelijk helpt het om niet langer een maatschappelijk onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen. Maar wat onmogelijke verwachtingen betreft, moet de modewereld misschien wel eerst een keer voor haar eigen deur vegen vooraleer ze op de barricades gaan staan roepen.

Be a Lady They Said from Paul McLean on Vimeo.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More