Bayern München wint, maar verliest

PSG roemloos naar de halve finale van de Champions League.

Bayern München won met 0-1 dankzij een goal van Choupo-Moting, maar is uitgeschakeld na de 2-3-nederlaag uit de heenmatch. En daarmee is zo goed als alles gezegd. Het geld rolt in Parijs. Ze pakken het stadion in als een kunstwerk van Christo, buiten vlamt het vuurwerk tot hoog boven de grasmat, maar beneden krijgen ze geen bal tegen de netten. De spelers verdienen er per minuut meer dan wij in een maand, maar groots en uitzonderlijk voetbal vergeten ze daarvoor wel te serveren.

De twee goudhaantjes Kylian Mbappé en Neymar Junior kwamen niet tot scoren. Dat deed Choupo-Moting van Bayern München wel. Hij sprong vijf minuten voor rust hoger dan Presnel Kimpembé en schoot de Duitser met één goal op voorsprong. Doch, de noodzakelijke tweede Duitse goal bleef uit. Voor de rijkste club ter wereld (PSG) – of één van – is 0-1 een teleurstellend resultaat. Doorgaan naar de halve finale van de Champions League met een verlies, kan onmogelijk als winnen aanvoelen. Maar ook verliezen door te winnen, verzacht de pijn niet. En dus waren er gisteren alleen maar verliezers.

De Parijzenaars moeten in de halve finale tegen Manchester City of Borussia Dortmund. Die wedstrijden worden op 27 of 28 april (heen) en 4 of 5 mei (terug) gespeeld.

Wat hebben dan geleerd? Dat Neymar niet alleen een topvoetballer is, maar ook een topacteur. Het is en blijft moeilijk om sympathie te voelen voor het wonderkind. Ja, ze maaien hem keer op keer tegen de mat. Maar moet hij dan iedere keer met zijn arrogante cinema afkomen?

Op 29 mei weten we of hij de beker met de grote oren omhoog mag steken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More