Bart Tommelein wil WK veldrijden in Oostende aflassen

Voorkomen is nog beter dan voorspellen.

“We moeten ons grote zorgen maken”, zei minister Vandenbroucke in ‘De Zevende Dag’. Hij had het dan over de Zuid-Afrikaanse variant waarvan er in Oostende (minstens) vijftien gevallen zijn vastgesteld. De besmettingen werden onder meer aangetroffen bij bewoners en personeel op de afdeling Geriatrie van de campus Serruys van AZ Sint-Jan, het revalidatiecentrum BZIO en woon-zorgcentrum A. Lacourt. Voor burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) – die bekend staat voor zijn talent om vooruit te denken – een reden om het WK Veldrijden van volgende week in Oostende ter discussie te stellen.

“We hebben advies gevraagd aan de virologen en we bekijken of we strengere maatregelen moeten nemen. Al is het zo goed als zeker dat die er komen”, zei Tommelein. “Alles zal afhangen van de evolutie van het aantal besmettingen.”

Hoe gevaarlijk Zuid-Afrikaanse variant is, is op dit moment nog on duidelijk. Tommelein heeft ondertussen contact gehad met de verschillende organisatoren, Belgian Cycling, de UCI en minister van Sport Ben Weyts. Het ziet ernaar uit dat het Tommelein menens is. Al wordt zijn ‘woord’ – na het zonnepanelen-schandaal – best met een korreltje zeezout genomen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More