“Bart Somers was mijn allerbeste geldslaafje” (video)

De Spaanse boekhouder van Sihame legt de situatie uit.

Stop alle audits, stuur de advocaten naar huis, de zaak El Kaouakibi wordt opgehelderd door haar Spaanse boekhouder. Volgens de man was Bart Somers haar schoothondje en geldslaafje en speelde ze politici tegen mekaar uit. Kijk maar:

We mogen al eens lachen, toch? Want in de omgeving van El Kaoukibi is een glimlach zeldzaam geworden. Het blijft rommelen en er duiken alsmaar meer ‘probleempjes’ op. Zijn het slordigheden, onwetendheid of werd alles doelbewust ingewikkeld gemaakt om onder de radar te blijven?

De woorden Van Johan Vande Lanotte galmden nog na, of daar kwam het bericht dat El Kaouakibi door haar partij, Open Vld, zes maanden op non-actief was gezet. Niet omwille van haar authenticiteit – waarvoor ze door Bart Somers werd geroemd – maar als een ‘bewarende maatregel’ zodat ze in alle onafhankelijkheid haar verdediging kan opbouwen.

Het zal nodig zijn. Je presenteren met een legertje advocaten is niet voldoende om Jan met de pet te overtuigen van de waarheid. De maatregel om haar tijdelijk aan de kant te zetten, kwam geen dag te vroeg, want vrijwel onmiddellijk daarna lekte uit dat het auditcomité van de VRT op een deontologisch probleem stootte. Het wit konijn blijkt contracten te hebben afgesloten met de VRT terwijl ze tegelijk bestuurslid was. Enkele maanden geleden moest regeringscommissaris Rudi De Kerpel (N-VA) voor soortgelijke transacties opstappen, omdat enkele van zijn bedrijfjes activiteiten van de VRT had gesponsord.

Zou het weer een slordigheidje zijn? Of gaat ze – zoals Vande Lanotte suggereerde – het geld uit eigen zak terugstorten en is daarmee de kous af? Dat is en blijft een merkwaardige oplossing van meester Vande Lanotte. Wie voortaan een bank overvalt en de pech heeft om achteraf tegen de lamp te lopen, hoeft zich geen zorgen te maken, gewoon terugstorten.

Ondertussen komt er allerlei geroddel boven water. Medewerkers klagen over ‘de stijl’ van El Kaouakibi. Allerlei misverstanden en verdachtmakingen, aangevuld met een problematische boekhouding bij LGU, legden de basis voor de vermoedens van financieel gesjoemel. Wat er ook van zij, voor iemand met een slordige boekhouding, had El Kaouakibi wel heel veel vennootschappen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More