Bart Somers over El Kaouakibi: “Authenticiteit is belangrijk.”

“Ik heb mij helemaal niet weggestoken.”

Na goed veertien dagen reageert Bart Somers (Open Vld) voor het eerst op de vermeende malversaties bij de vzw ‘Let’s go Urban’ en de exuberante financiële steun aan wit konijn Sihame El Kaouakibi. Veertien dagen zwijgen, staat volgens Somers niet gelijk een ‘wegsteken’. “Het is toch logisch dat een partijvoorzitter communiceert over partijaangelegenheden? Ik ben bovendien helemaal dezelfde mening toegedaan en had er dus weinig aan toe te voegen. Maar ik ga geen vragen uit de weg”, aldus Somers in ‘Het Nieuwsblad’. Winnaars hebben vele vrienden, in het kamertje van de verliezer is het stil. 

“Het adagio is nog altijd: onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Daarom is het ook een goede zaak dat Egbert El Kaouakibi tijdelijk op non-actief heeft gezet. Om wat rust te scheppen.” Maar van rust kan je bezwaarlijk spreken. Er is een half debat ontstaan over de partijfinanciering, maar in de ‘Zevende Dag’ van zondag, was het meteen duidelijk dat dat tot niets zal leiden. Iedereen wijst naar iedereen, behalve naar zichzelf.

Volgens Somers was de overstap van El Kaouakibi breed gedragen. En hij vindt de keuze van El Kaouakibi nog altijd de juiste keuze. Wellicht daarom dat alleen hij met haar op de foto ging. Zijn Antwerpse lijst was de enige Open VLD-lijst die er in de verkiezingen op vooruit is gegaan. “We klauterden zelfs weer boven de tien procent.” Zal dat na de zaak-El Kaouakibi nog zo zijn?

Somers wijst erop dat El Kaouakibi een grote vis was en grote vissen mogen volgens Somers rijkelijk vergoed worden. Volgens de wetgeving rond verkiezingsuitgaven mag – volgens Somers – een partij voor een topkandidate meer geld uitgeven in de campagne. In ruil voor de 100.000 kreeg het wit konijn de belofte dat ze bovengemiddeld veel ruimte zou krijgen om haar ding te doen. Voor Somers is “authenticiteit belangrijk’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More