Bart De wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit

Praten met de PS is als spreken tegen een gordijn.

“Niemand kan het uitsluiten dat er nieuwe verkiezingen en ik denk dat niemand het wenst, maar in de Wetstraat is het vaak zo dat wat niemand wenst juist de uitkomst is van wat er dan toch gebeurt.” Dat waren de woorden van Bart De Wever op de nieuwjaarsreceptie van de Stad Antwerpen. Na 224 dagen aanmodderen sluit De Wever niet uit dat er een groot akkoord tussen N-VA en PS nog mogelijk is, maar wel moeilijk. “We zijn vorige jaar geëindigd op nul, of zelfs beneden nul”, aldus De Wever.

Jan Jambon van zijn kant denkt dat vervroegde verkiezingen niet veel zullen oplossen omdat de extreme partijen alleen maar zouden winnen. Jambon wil 2020 positief inzetten. en heeft een en ander uitgepraat met zijn vice-president Bart Somers. Zijn uitspraken over asielzoekers hadden de partijvoorzitter van Somers – Gwendolyn Rutten – in de bomen gejaagd. De bedoeling is dat Bart de platgestreken plooien overbrengt aan Rutten. En daarmee is de kous af, verontschuldigingen vindt Jambon niet nodig. Hij zegt wel dat hij in de toekomst binnen de Vlaamse regering rekening wil houden met “elkaars gevoeligheden”.

2020 wordt voor Jambon alleszins een bijzonder jaar. Hij heeft zijn 54-jarige vriendin An Gilops ten huwelijk gevraagd, en ze zei ‘ja’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More