Bart De Pauw wil dat alle kaarten op tafel worden gelegd

“Je moet een beetje respect hebben voor de rechtbank”

“Waarom ik hier ben? Omdat het mijn proces is. Je moet een beetje respect tonen voor de rechtbank”, met die woorden ging Bart De Pauw gisteren de rechtbank van Mechelen binnen. De Pauw wil de confrontatie aangaan en is duidelijk van plan om het hard te spelen, en dat op twee fronten.

Er is het correctionele proces in Mechelen, waar hij zich moet verantwoorden voor de belaging en elektronische overlast van dertien vrouwen. Maar er is ook een burgerlijk proces, zijn strijd tegen de VRT die hem – volgens De pauw – professioneel heeft gelynchet.

Woensdag, een dag voor aanvang het proces in Mechelen, kregen ze op de Reyerslaan een deurwaarder over de vloer die twaalf miljoen euro kwam eisen: “wegens het ongegrond stopzetten van een exclusiviteitscontract.” Bij de VRT noemen ze die dagvaarding “te gek voor woorden”. Zij gaan de zaak juridisch aanvechten voor de rechtbank. En hier kruisen de twee fronten mekaar. Bij de inleidende zitting donderdag eiste het kamp de Pauw een inzage van de (tot nu toe) gesloten enveloppen waarin de genoteerde getuigenissen van Maaike Cafmeyer en Liesa Naert aan de preventieadviseur van de VRT zitten. Die getuigenissen waren voor de VRT de aanleiding voor het verbreken van het contract en het opstarten van een grondig onderzoek. De Pauw heeft die vraag al eerder gesteld, maar kreeg toen een njet van een beroepsrechter. Op 11 februari doet de rechter van Mechelen hierover uitspraak.

“Wij wensen dat alles wat in het dossier zit aan ons bekend wordt gemaakt zodat wij op basis van dat volledige dossier onze verdediging kunnen voeren. Wij hopen dat wij alles kunnen zien”, aldus Michaël Verhaeghe, de advocaat van De Pauw. Als signaal naar de 9 vrouwen kan dat tellen: de kaarten op tafel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More