Bal ging niet goed rond tijdens beursgang Club Brugge

De beursgang van Club Brugge verliep niet vlot. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. Club moest morgen als eerste Belgische voetbalploeg zijn intrede op Euronext Brussel maken.

De intekenperiode op de aandelen Club Brugge liep vandaag om 10 uur af. De aandelen kosten 17,50 tot 22,50 euro per stuk. Later op de dag zou de definitieve prijs bekendgemaakt worden. Tegen de middag kwam dan het bericht dat de beursgang niet zou doorgaan.

Volgens De Tijd werd de bal niet echt rondgespeeld tijdens de operatie. “Zo was er een volledige radiostilte over de operatie, terwijl traditioneel bij een beursgang voor het einde van de intekenperiode aangegeven wordt wanneer alle aangeboden aandelen een koper hebben gevonden of als de vraag toelaat de prijsvork te vernauwen. Dat gebeurde hier niet.”

De Tijd: “Dat Club Brugge alleen bestaande aandelen op de markt brengt en op middellange termijn geen dividend zal betalen, maakte het dossier minder aantrekkelijk, luidt het hier en daar. Bovendien heeft Club in het buitenland niet het aura dat het in België heeft. ‘Het was veel aantrekkelijker geweest als er deels nieuwe aandelen verkocht zouden worden. Dat zou voor beleggers een heel ander verhaal geweest zijn’, zeggen meerdere waarnemers.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More