Baas gebruikt ‘koffie test’ om sollicitanten te keuren

Na het lezen van dit artikel weet je wat te doen de volgende keer dat je een kop koffie aangeboden krijgt bij een sollicitatie.

Vraag jij je soms ook af wat er bij dat vorige sollicitatiegesprek mis ging, terwijl je er nog zo’n goed gevoel bij had? Wel, misschien gebruikte je potentiële werkgever ook wel de truc van Trent Innes, de baas van het Australische accounting bedrijf Xero Australia. Hij kijkt niet zozeer naar je cv, je werkervaring of je referenties, maar gebruikt de ‘koffie test’ om te bepalen of hij je al dan niet in aanmerking neemt voor een job binnen zijn bedrijf.

Innes biedt zijn sollicitanten altijd iets te drinken aan. Lust je geen koffie, dan zal hij je wel een glas water geven. Na het gesprek wacht hij dan rustig af of de kandidaat aanbiedt om zijn of haar lege tas zelf weer op te ruimen. Doet hij of zij dat niet, wordt de sollicitant zonder meer geweigerd.

“Je kan nog zoveel vaardigheden, kennis en ervaring hebben, als je niet over de juiste ingesteldheid beschikt, pas je niet binnen ons bedrijf”, zei hij in een podcast interview. “Die ingesteldheid is erg belangrijk bij Xero Australia. Je zal zien dat bij ons de keuken altijd smetteloos is. Het gaat puur om de juiste mentaliteit en de bereidheid om elke taak op zich te nemen.”

Trent Innes zei wel dat het merendeel van de kandidaten die bij hem op gesprek komen, aanbiedt om de lege tas weer op te ruimen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More