B-post verstuurt geen brieven meer naar China

Transportproblemen maakt post verzenden onmogelijk.

B-post ziet zich verplicht de verzending van brieven en pakjes naar China op te schorten. Net als andere Europese postbedrijven nemen ze deze maatregel omdat er geen regelmatige operationele vluchten meer naar China gaan. B-post vraagt haar klanten om voorlopig geen brieven en pakjes voor China meer af te geven in de postkantoren.

Post vanuit China – als die arriveert – wordt wel nog bezorgd.  B-post laat weten dat er geen besmettingsgevaar is. Het coronavirus overleeft enkel op levende materie en dat is papier en karton niet.

De economische gevolgen van het Corona-virus verspreiden zich net zoals de ziekte zelf. Ondermeer kleding, smartphones en auto-onderdelen uit China komen daardoor niet op de plek van bestemming. Dat heeft als gevolg dat voorraden slinken. In sommige gevallen ligt zelfs de hele bedrijfsvoering stil.

Vele bedrijven – vaak in de technologiesector – besteden een deel van hun productieproces uit aan Chinese bedrijven. Vooral bedrijven in de ICT en producenten van elektrische apparaten zijn kwetsbaar.

Van een verbetering is er voorlopig geen sprake.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More