Autozetelbouwer van Volvo krijgt miljoen euro steun van Crevits

De Vlaamse Regering heeft vrijdag op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) een strategische transformatiesteun toegekend van 1 miljoen euro aan Adient Belgium bvba in Assenede. Adient Belgium assembleert de autozetels voor Volvo Car Gent.

De activiteiten van Adient zijn volgens de Vlaamse overheid afgestemd op zetelstructuren, mechanismen en stoffen voor de traditionele autozetel. Door markttendensen in de sector wil de onderneming conceptueel evolueren naar ‘smart device’: autonoom rijden, elektrificatie en e-devices zorgen voor een breuk in de traditionele zetelstructuren en vragen een ander concept, met een aantal uitdagingen met de nodige aandacht voor comfort en hogere eisen rond veiligheid.

Daarnaast is een ingrijpende wijziging nodig van het businessmodel, dat nu gericht is op maximale standaardisatie, waar de nieuwe producten zorgen voor meer variatie in de productie en een complexere montage.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More