Autocoureur Laurens Vanthoor richt Belgische firma op

De beloftevolle autocoureur Laurens Vanthoor heeft zonet de Belgische vennootschap JEMILA SPORTS gevestigd in Heusden-Zolder met een aanvangsvermogen van vijftienduizend euro opgericht.

Doelstellingen van de nieuwe onderneming van Laurens zijn onder andere de exploitatie van wagens bestemd voor gemotoriseerde sporten, in het bijzonder de autosport en het beheer van sponsorbudgetten en reclamebudgetten, het voeren van reclame en promotie voor derden. De oprichtingsakte van de onderneming van de beloftevolle autocoureur werd vandaag in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Vanthoor is volgens die akte in Duitsland gedomicilieerd.

Vanthoor begon zijn autosportcarrière in de karting. Hij werd Belgisch en Frans kampioen en werd vierde in het Europese kampioenschap. In 2008 reed hij in de ATS Formel 3 Cup, ook bekend als het Duitse Formule 3 kampioenschap, voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing. Hij vertrok dat jaar drie keer van op poleposition en won twee races. Hij werd vierde in de eindstand van het kampioenschap. Hij werd dat jaar de jongste coureur ooit die deelnam aan de Grand Prix van Macau, de traditionele wedstrijd die aan het einde van het seizoen gehouden wordt en waar coureurs aan deelnemen uit verschillende Formule 3 kampioenschappen. Hij werd zesde in deze race.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More