Australische premier uitgescholden voor idioot (video)

Premier Scott Morrison afgestraft voor zijn ongepast shownummer in een getroffen dorp.

De Australische premier Scott Morrison dacht dat hij eventje een promostuntje kon doen bij de slachtoffers van de bosbranden. Hij kwam eerder onder vuur te liggen – als we deze ongepaste vergelijking mogen gebruiken – omdat hij op vakantie naar Hawaï vertrok terwijl de grote bosbranden in Australië uitbraken. Scott dacht dat een bezoekje met wat pers erbij zijn imago een boost zou geven.

Op de beelden van Nine Network is te zien hoe hij een jonge vrouw dwingt om hem een hand te geven. Dat zij zegt dat ze hem alleen een hand wilt geven als hij meer geld geeft aan de plaatselijke brandweer, negeert Morrison volledig. Hij laat haar zonder meer staan en loopt met zijn handen in zijn zakken verder. In het dorp vielen er drie doden door de branden en heel wat mensen raakten hun huizen, vee en winkels kwijt.

Donderdag had Morrison zijn mislukte aanpak nog verdedigd. Hij merkte toen op dat de overheidsdiensten over elkaar heen vielen in een opbod om hulp te bieden.

De inwoners van het dorp Cobargo waren het daar duidelijk niet mee eens en keerden zich tegen hem. Hij kreeg de ene verwensing na de andere naar zijn hoofd geslingerd. “Je bent een idioot! Bol het af! Dit is niet eerlijk. Jullie zijn ons compleet vergeten. Stemmen zal je hier niet meer krijgen.”

Morrison had begrepen dat hier nog weinig electoraal gewin inzat en vertrok.

Niet lang daarna mocht Minister voor Nationale Rampen, David Littleproud, melden dat er voor de vallei van het dorp extra geld zou worden vrijgemaakt voor hulp.

Op de sociale media –  bij  #scomo – krijgt Morrison ondertussen al meer dan miljoen woedende reacties over zich heen. Het zal niet het laatste brandje zijn dat hij zal moeten blussen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More