Australisch meisje (met okselhaar) niet naar Songfestival (video)

‘En ze kon zelfs bijna niet de hele tijd vals zingen.’

Waar is de tijd dat het Eurovisiesongfestival – zoals het woord het aangeeft – een Europese zangwedstrijd was. Een concours waar gewone jongens en meisjes, met orkest, zonder al te veel show, licht dans en effecten – gewone lekker deuntjes brachten, voor gewone mensen. O tempora, o mores.

Vandaag heb je een streep voor als je weird bent, anders, als vrouw een baard hebt – of omgekeerd – je okselhaar laat staan en je haar een kleur heeft die de natuur niet zelf kon bedenken. Alles kan en alles mag, zolang je maar politiek correct bent. Zoniet wordt je eruit ‘geflikkerd’. Vraag het maar aan Wit-Rusland, die mogen met hun wereldhit ‘Ya Nauchu Tebya’ (nja met zo’n titel!) niet meer meedoen. Niet om wille van de titel, maar omdat ze zongen : “Ik zal je leren op de melodie te dansen, ik zal je leren het aas te pikken, ik zal je leren in de pas te lopen.” Een duidelijke politieke knipoog, die de modale songfestival-liefhebber tot tranen toe shockeerde.

En nu slaat het noodlot alweer toe. De Australiërs komen niet. Zangeres Montaigne, die Australië vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival, zal niet aanwezig zijn in Nederland voor de show. Vanwege de lokale coronarestricties mag ze niet naar Europa reizen.

Gaat er alweer en tophit verloren. Sterker nog Montaigne zingt zelfs ‘alleen soms’ maar vals. Bovendien staat ze op de barricades voor het okselhaar. Heel bevrijdend dus allemaal.

Gelukkig is er wel een oplossing. Net zoals alle andere deelnemende landen heeft Montaigne haar nummer op voorhand al opgenomen, voor het geval er iemand ziek wordt en toch niet zou kunnen optreden. Die versie zal dus te zien zijn op het Songfestival. 

Ligt Australië nu wel of niet in Europa? Toch even opzoeken.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door montaigne (@actualmontaigne)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More