Australië ondergaat een Bijbelse plaag van dodelijke spinnen (video)

Heb je al nood aan een verse onderbroek na het platmeppen van een onschuldige huisspin? 

Best hopen dan dat je deze tien harige lieverdjes nooit tegenkomt. Tenzij je uiteraard opgegroeid bent in Australië. Daar is het houden van een gigantische achtpotige freak als huisdier, de normaalste zaak van de wereld.

Maar ook de Aussies moeten nu even slikken wanneer ze zien wat voor een enge plaag op hun afkomt. De overstromingen van de afgelopen week hebben spinnen zoals de dodelijke tunnelwebspin en de wolfspin massaal uit hun schuilplaatsen verjaagd.

Op social media verschenen al filmpjes van soms duizenden spinnen die het hogerop hadden gezocht. De komende dagen worden hoge temperaturen verwacht in combinatie met een hoge luchtvochtigheidsgraad. De perfecte omstandigheden voor een enorme toename van het aantal tunnelwebspinnen.

Lieverdjes die maar al te graag de droogte van huizen opzoeken om aan het water te ontkomen.

Het Australian Reptile Park, dat het tegengif van de tunnelwebspin levert, moedigt mensen “die zich veilig genoeg voelen” aan om de spinnen te vangen en weg te brengen naar inzamelpunten.

Wie stelt zich kandidaat?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More