Audi stelt knappe Tesla-concurrent voor (foto’s)

Het is nog wel twee jaar wachten vooraleer-ie in productie gaat.

De Audi e-tron GT moet de derde volledig elektrische auto van het merk worden en vandaag werd het doek getrokken van de concept. Als het van de Duitsers afhangt, zal deze echter over twee jaar met niet al te grote wijzigingen in productie gaan.

De Audi e-tron GT heeft een spannend uiterlijk. Hij is 4,96 meter lang, 1,96 meter breed en 1,38 meter hoog en rolt op 22 inch-wielen. In totaal biedt hij ruimte aan een niet misse 550 liter bagage: 450 liter achterin en 100 liter voorin dankzij het ontbreken van een verbrandingsmotor.

De e-tron heeft twee elektromotoren. Eén die de vooras aandrijft en één op de achteras, wat resulteert in een systeemvermogen van 590pk. Daarmee komt de EV behoorlijk goed vooruit: de sprint van 0 naar 100 km/u neemt 3,5 tellen in beslag, binnen de 12 seconden is de 200 km/u bereikt. De top werd begrensd op 240 km/u: anders zouden de batterijen te snel leeg zijn.

Over lege batterijen gesproken: wat betreft de actieradius maakt Audi zijn slogan Vorsprung durch Technik niet echt waar. Volgens de WLTP-cyclus is die zo’n 400 kilometer, iets wat Tesla beter doet.

Wel positief is, dat die batterijen in twintig minuten tijd voor tachtig procent weer kunnen opgeladen worden.

1

Image 1 of 14

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More