Audi R8 krijgt nieuwe snoet én meer power (foto’s)

Vanaf begin 2019 te bestellen.

De nieuwe Audi R8 werd in 2016 voorgesteld en dus werd het tijd voor een nieuw jasje. Vooraan vinden we nog smallere koplampen en een ulstrascherp lijnenspel, achteraan vallen de uitlaten als kachelbuizen op. Dit samen maakt dat de facellift-R8 minder clean oogt, maar wel des te agressiever. De koets kan voorzien worden van twee nieuwe tinten: Kemora Gray en Ascari Blue.

Ook centraal achterin vinden we vernieuwing. Voorlopig doet de R8 nog niet mee aan de turbo-gekte: de 5,2-liter V10 is nog steeds atmosferisch. Dat heeft als nadelen dat-ie wat minder Newtonmeters heeft en wat meer CO2 uitstoot, maar je krijgt er natuurlijk wel een heerlijker geluid voor terug.

De ‘gewone’ V10 levert voortaan 570pk en 550Nm aan koppel. De V10Plus heet niet langer V10Plus, maar wel V10Performance. Die krijgt ook wat meer performance: 620pk en 580Nm koppel.

Wie vandaag een R8 bestelt, die krijgt nog het pre-faceliftmodel. De vernieuwde valt te bestellen vanaf begin 2019. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

1

Image 1 of 18

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More