Audi E-tron eerste productiewagen ooit met camera’s als zijspiegels

Een origineel idee is het allerminst, want vele concept wagens hadden er al, maar de Audi E-tron wordt wel de allereerste productieauto met camera’s en schermpjes in de deur in de plaats van achteruitkijkspiegels.

Intertijd was het de Volkswagen XL1 die legaal zonder spiegels de straat op mocht, maar daar werden maar 250 exemplaren van gemaakt. De Audi E-Tron daarentegen zal dat aantal serieus overstijgen. Camera’s in plaats van normale zijspiegels bieden enkele voordelen. Zo kunt u de kijkhoek aanpassen tijdens het parkeren of achterwaarts rijden.

Ook kunt u goed inzoomen om te zien wie die vervelende bumperklever is.  In de deur zitten touchscreens die het beeld van de camera’s kunnen weergeven. Dankzij de intelligente software beslissen de camera’s wat de beste stand is tijdens het rijden. Bijvoorbeeld bij hoge snelheden gaat de snelwegstand aan, bij ingeschakelde richtingaanwijzer wordt de kijkhoek zo groot mogelijk gemaakt. Zit er iemand in de dode hoek, dan verschijnt er een gele rand om het beeld.

Een primeur in autoland, maar is het ook wettelijk? In Europa wel, maar nog niet overal ter wereld is de elektrische Audi straks met deze nieuwe optie verkrijgbaar.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More