Auch: peperdure klassieker crasht op de Nürburgring (video)

Hoe duur? Onlangs werd er nog eentje verkocht voor negen miljoen euro.

Op het moment van schrijven is de 24 uur van de Nürburgring in volle gang. Maar daarvoor was het de beurt aan de klassiekers. En daar hebben sommigen hun race niet uitgereden.

Onderstaande video is een compilatie van de voornaamste crashes tijdens de race der klassiekers. Eerst zien we een Opel Kadett GSI een koprol maken. Dat is bijzonder jammer natuurlijk, maar met de tweede is er iets meer kapitaal gemoeid.

Het gaat namelijk om een Ford GT40. Een auto met een ietwat eigenaardige geschiedenis. Ford was in 1963 zinnens om het toen noodlijdende Ferrari te kopen. Toen de deal zo goed als rond was, haakte Ferrari af. Ze hadden Ford enkel gebruikt om de prijs op te drijven en verkochten uiteindelijk aan Fiat. Bij Ford wilden ze natuurlijk wraak. De ultieme wraak? Ferrari op het circuit verslaan. Speciaal daarvoor werd de Ford GT40 ontwikkeld. Dat is ze trouwens nog aardig gelukt ook: Ferrari moest Ford vier jaar lang voor laten gaan op Le Mans.

Tegenwoordig is de GT40 dan ook een gegeerde klassieker: onlangs werd nog een exemplaar geveild voor elf miljoen dollar – een slordige negen miljoen euro. Wel tof natuurlijk dat de wagen in de video nog steeds gebruikt wordt waar-ie ooit voor bedoeld was, maar de herstelling zal wel aardig in de papieren lopen.

De derde auto die we zien crashen, is een Mercedes-Benz W112.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More