Astronaut blijkt geen knelpuntberoep te zijn

Velen zijn geroepen, weinigen uitverkoren.

Europa is op zoek naar ruimtevaarders. Voor eerst in ruim tien jaar deed de Europese ruimtevaartorganisatie ESA een oproep naar nieuwe astronauten. Dat leidde tot een recordaantal droomsollicitaties. 22.589 mensen willen de aarde wel een keer verlaten. Onder hen 1.019 Belgen, 785 mannen en 234 vrouwen. Een record.

Wil je zelf ook naar boven, dan ben je net te laat, want vorige week vrijdag was het de laatste dag waarop inwoners van 25 landen hun cv konden insturen naar de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). Je zal dus op een andere manier van de grond moeten gaan.

Het was ook de eerste keer dat ESA een vacature voor een astronaut met een fysieke beperking opende, waarvoor 257 sollicitaties zijn ontvangen.

De 20.000 kandidaten gaan nu gescreend worden. De bedoeling is dat er 1.500 kandidaten overblijven.

De meeste astronauten beginnen wanneer ze tussen de 27 en 37 jaar zijn. Ten tweede: je moetslim genoeg zijn om techniek, medicijnen of natuurwetenschap te studeren aan de universiteit. Veel volgen ook een opleiding tot piloot in de luchtmacht van hun land.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More