Arts pleegt abortus bij verkeerde vrouw

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul maakte een dokter een onvergeeflijke fout.

Een dokter en een verpleegster zijn aangehouden omdat ze twee patiënten met elkaar hadden verward en een foetus van zes weken oud bij de verkeerde vrouw verwijderden.

Een Vietnamees koppel kwam naar het ziekenhuis voor een zwangerschapstest. Ze kregen het goede nieuws dat de vrouw zwanger was, maar dat ze even aan een infuus moest wegens vochttekort. De vrouw kreeg een kamer toegewezen, waar het paar toastte op het nieuwe leven.

Terwijl ze wachtten op het infuus, kwam een verpleegster met een fout dossier haar ophalen. In dat dossier moest een dode foetus van een miskraam nog worden verwijderd.

De verpleegster vergat de indentiteit te controleren en injecteerde de vrouw met een verdovingsmiddel in plaats van het infuus. Even later voerde de gynaecoloog de operatie uit, ook zonder het dossier te checken. De ingreep duurde een 30-tal minuten.

Toen het koppel naar huis ging, wisten zij nog niet dat er een abortus was uitgevoerd. Pas toen de vrouw bloedingen kreeg en zij terug naar het hospitaal ging, kreeg ze te horen dat de foetus verwijderd was, zo schrijft de ‘The Korea Times.’

Het koppel heeft aangifte gedaan bij de politie. Zij worden beschuldigd van professionele nalatigheid met lichameijk letsel tot gevolg.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More