Artiest bouwt futuristische stad met maar liefst 100.000 Legoblokjes

Lego. Het speelgoed bestaat nog langer dan valse verkiezingsbeloftes.

Er was een tijd dat de Deense fabrikant last had van dalende verkoopcijfers, maar telkens weten ze dankzij geniale marketingtechnieken, Lego steeds even uitdagend en relevant te houden voor de volgende generatie.

Zo houdt nu het tv-programma Lego Masters miljoenen kijkers in België en Nederland gekluisterd aan de buis. Hierdoor willen veel vaders het ook met hun kind spelen, maar dan stiekem Legosets voor zichzelf kopen. Het is een kwestie van je verstand op nul zetten en creatief bezig zijn. Zo ben je met de grote pakketten wel even zoet. 

Maar wie kan er zeggen dat ze al een bouwwerk van maar liefst 100.000 stukjes hebben neergepoot? De Ghanees-Canadese kunstenaar Ekow Nimako kan dat wel. Hij is gespecialiseerd in afro-futuristische Lego-kunstwerken en dat liefst met zoveel mogelijk zwarte steentjes.

Zijn meest recente kunstwerk is een stad met de naam Kumbi Saleh 3020. Het prachtige en bovenal zeer dure bouwwerk is een eerbetoon aan het middeleeuwse koninkrijk Ghana.

Met zijn negen meter lengte en een stenenaantal van 100.000, is dit het een van de meest kostbare Lego-kunstwerken ooit gemaakt. 

 “Zowel qua concept als qua esthetiek vertegenwoordigt het stuk een ononderbroken verhaal van zwarte beschavingen dat die trachtten de geschiedenis terug te winnen, voorouderlijke trauma’s te verzoenen en een bevrijde toekomst voor alle Afrikaanse volkeren voor te stellen”, aldus de kunstenaar.

Om het kunstwerk te bewonderen, moet je een ticketje boeken naar het Canadese Aga Khan Museum.

Nimako is trouwens niet aan zijn proefstuk toe, zo bouwde hij grote en bijzondere vormen als het gezicht van een olifant, of een ridder op een paard. Telkens in het zwart. Black bricks matter!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door E K O W N I M Δ K O (@ekownimako)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door E K O W N I M Δ K O (@ekownimako)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door E K O W N I M Δ K O (@ekownimako)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More