Ares Design gaat deze knappe, moderne Ferrari 412 produceren (foto)

De Ferrari 412 was een speciale auto in de jaren zeventig.

Of toch zeker naar Ferrari-normen: er pasten namelijk vier personen in. De 412 kwam uit de pen van Pininfarina en had een nogal hoekig design, wat typisch was in de jaren zeventig.

Bij Ares Design brengen ze klassiekers weer tot leven, maar dan in een nieuw jasje. Zo zagen we eerder al de De Tomaso Pantera.

En nu is het dus de beurt aan de Ferrari 412. Onderhuids is dit een Ferrari GTC4Lusso. Dat betekent: een 6.3-liter grote V12 met 690pk onder de kap. Die is in de GTC4Lusso goed voor een sprint naar 100 in 3,4 seconden en een top van 335 km/u. In deze 412, die de naam Project Pony kreeg, zullen die prestaties wellicht ongeveer blijven.

Goedkoop gaat het niet zijn. Er moet eerst een Ferrari GTC4Lusso aangekocht worden, waarna ze die bij Ares Design helemaal vertimmeren. Een concrete prijs is nog niet bekend, maar die zou naar verluidt ‘minstens 700.000 euro’ bedragen.

Zo zal de wagen er gaan uitzien. Op het einde hebben we ook nog wat foto’s van de ‘echte’ Ferrari 412 gestoken.

1

Image 1 of 9

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More