Apple wilde Tesla overnemen voor stevig bedrag

Het automerk van Elon Musk zit nog steeds in slechte papieren. Als er niet stevig wordt bezuinigd is over tien maanden al het geld op, aldus Musk zelf. Net nu komt analist Craig Irwin met het verhaal dat Apple in 2013 een bod van miljarden dollars heeft gedaan om de autofabrikant over te kopen. Apple had heel veel geld over voor Elon Musk’s Tesla.

Tesla heeft het afgelopen kwartaal ruim 700 miljoen dollar verlies gemaakt. Toch is Tesla anno 2019 een zeer sterk merk dat zijn stempel heeft gedrukt op de autowereld én de techwereld. Dat hadden ze bij Apple enkele jaren geleden ook al door. In een interview met CNBC legt analist Craig Irwin uit dat Apple in 2013 zo’n 24,7 miljard dollar over had om het bedrijf volledig in handen te krijgen. De gigant uit Cupertino wilde 240 dollar per aandeel voor Tesla neertellen.

Echt hard bewijs van de overnameplannen heeft de analist niet. Het is wel geweten dat Adrian Percia, de man die verantwoordelijk is voor overnames bij Apple, verschillende keren met Elon Musk rond de tafel heeft gezeten. Zelfs CEO Tim Cook was bij een van die gesprekken aanwezig.

Volgens Irwin zou Apple nog steeds een overname willen doen, maar wil daar nu veel minder voor betalen. Het aandeel van Tesla is de laatste maanden sterk gedaald en is nog maar 204 dollar per stuk waard. Moest Apple nu Tesla kunnen overnemen, dan moeten ze een pak minder dollars op tafel leggen. Apple zou dus een koopje kunnen doen. Misschien dat Musk, gezien de problemen momenteel, wel nog eens wil praten met Apple.

Waarom zou Apple Tesla willen overnemen?

Apple zelf is al een tijdje bezig met autonome voertuigen, maar dat verliep de laatste jaren niet echt zoals we van Apple gewoon zijn. Volgens Irwin zou het project niet in gevaar zijn en zouden ze bij Apple  ook bezig zijn met de ontwikkeling van een betere batterijtechnologie. Dat verklaart natuurlijk waarom Apple veel interesse had om in 2013 Tesla over te nemen.

Laten we hopen dat de twee elkaar toch nog ergens kunnen vinden en versterken. Dat kan de vooruitgang van de elektrische auto alleen maar ten goede komen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More