Antwerpse synagoge steekt de middelvinger op naar coronaregels

“Met verbazing komen we niet ver.”

De Antwerpse politie heeft zaterdag twee keer een bijeenkomst stilgelegd in dezelfde Synagoge. “De Joodse wijken staan in brand”, reageert De Wever (N-VA) bij VRT NWS. “In de vier joodse wijken zit de incidentie nu al een eindje boven de duizend. Dat is vier keer meer dan het gemiddelde.”

In dezelfde synagoge werden in december ook al 77 mensen aangetroffen in het gebouw. Deze keer waren het er minder, maar meer dan de toegelaten 15. De Wever roept minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op om de orthodoxe joden duidelijk te maken dat ze de wet niet aan hun kant hebben: “Dat gedrag kan absoluut niet door de beugel, het is rampzalig.”

Voor een minister die zonder tussenkomst van het parlement de grondwet kan aanpassen, moet dat een fluitje van een cent zijn. Zeker als het over een vorm van recidivisme gaat, waar elke ‘gewone’ ondertussen misselijk van wordt, is een streng optreden gerechtvaardigd. Het Forum der joodse Organisaties (FJO) staat alvast aan haar kant en laat weten dat ook zij vinden dat er geen enkele uitzondering kan worden gemaakt op de coronaregels. “Ook niet om religieuze of etnische redenen. En al zeker niet wanneer zo iets belangrijks als de volksgezondheid in de weegschaal ligt.” Ze vinden dat er dringend wat moet gebeuren. “Met verbazing alleen, kom je niet ver”, aldus het FJO.

Misschien moet Verlinden het religieus toerisme dan toch maar eens aan banden leggen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More