Antwerpse politie betrapte dit weekend 77 wildplassers

Vroeg sluitingsuur cafés zorgt voor straatfeestjes en overlast.

De Antwerps Leopold De Waelplaats – voor het Museum voor Schone Kunsten – is stilaan uitgegroeid tot het plein van de afterparty’s. Als de cafés dicht zijn, kan je naar een bring-own-boose-feestje op het plein van ‘het Zuid’. De politie telde er zaterdagavond 500 ‘gasten’. Ook aan de andere kant van Antwerpen – in de omgeving van het Mas – klinkt het als het ware unisono uit alle kelen dat ze “bijlange niet, bijlange niet nog niet huis gaan”.

Tussen twaalf en één spreekt de politie groepjes van meer dan vier personen aan, daarna beginnen ze te verbaliseren. Resultaat: 77 wildplassers, 9 bedelaars, 7 sluikstorters, 14 drugbezitters, 1 dealer, 2 illegalen en 7 personen die de openbare orde verstoren.

Volgens de politie is de sfeer gespannen en wordt dat in de hand gewerkt door het verplichte sluitingsuur. Het zit nu eenmaal niet in het Vlaamse DNA om bij goed weer vroeg het bed in te duiken. De drang om nog eens uit de bol te gaan bedwing je niet met wat pv’s uit te delen. En dan te weten dat de zomer nog maar net is begonnen en de Rode Duivels nog maar één keer hebben gespeeld. Nu beschouwen we het meestal nog als grappig als dronken supporters gelijk brulkikkers door de straten lopen. Maar gaan we dat ‘charmant’ blijven vinden? Je zal er maar wonen.

Ter info, de boete voor wildplassen is 140 euro.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More