Antwerpse coronaspuwers nog maand in de cel

“Verspreiden van giftige stoffen”

Het spuwen naar politie of zorgverleners met de bedoeling om hen te besmetten, is een nieuw misdrijf dat nog niet in de wet staat. Maar het Antwerpse parket ging creatief op zoek naar straffen dit voor deze misdrijf in aanmerking komen en vond inspiratie in ‘giftige brieven’. Om het versturen van brieven met (bijvoorbeeld) miltvuur te kunnen bestraffen werd onze wetgeving aangepast met betichtingen van “verspreiden van giftige stoffen” en “een vals bericht van een aanslag”.

Het college van procureurs-generaal geeft nu het advies om deze betichtingen toe te passen op ‘coronaspuwers’. Dat levert veroordelingen van 3 maanden tot 2 jaar cel op en boetes van 400 tot 2.400 euro. Dat is meteen voldoende om hen nog minstens een maand in voorarrest te kunnen houden. Het gaat om een 44-jarige Pool uit Wommelgem, een 43-jarige man uit Deurne, een 26-jarige man uit Wilrijk en een 3!-jarige man uit Antwerpen.

Als ze ze samen zetten kunnen ze kaarten en mekaar besmetten!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More