Antwerps drugsmilieu maakt jacht op mekaar

Granaataanslagen worden gelinkt aan het ‘verdwijnen’ van een lading coke.

Gabriël C. – met zo’n naam kan het geen toeval zijn – is op dit moment de meest gezocht man van ‘t stad. Verschillende bendes zijn op zoek naar de kerel omdat die volgens hen een grote lading cocaïne heeft achtergehouden.

C. is eerder al een keer veroordeeld in verschillende drugszaken, maar is nu spoorloos. Ook zijn advocaat beweert dat hij de man al enkele maanden niet gezien of gehoord heeft. Het drugsmilieu heeft er geen oren naar dat de lading zou zijn kwijtgeraakt, maar beschuldigt C. ervan dat hij het spul ‘voor eigen gebruik’ heeft achtergehouden.

Zelfs in het milieu van de drugs telt nog zoiets als eer, en wil men kost wat kost de zaak oplossen. En dat doen ze niet op een subtiele manier. Een eerste granaat in de Van Heystveltstraat in Deurne, ontplofte niet maar de familie van C., die er woont, heeft de boodschap begrepen. Vervolgens gingen de jongens in Borgerhout wat lopen schieten op de uitbater van een telefoonwinkeltje omdat die banden heeft met C. Ook hij heeft blijkbaar de boodschap overgebracht, want niet zolang daarna was er alweer een granaataanslag. Deze keer waaide de wind vanuit het kamp van C. en was het een vergelding voor het schieten in Borgerhout.

Gevreesd wordt dat het hiermee nog niet voorbij is.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More