Antwerpen zoekt bedrijf om mensenstromen in winkelstraten te begeleiden

Vanaf 1 december 2020 mochten de winkels terug openen. Deze versoepeling maakt deel uit van een ruimere exitstrategie rond het coronavirus.

Sinds 12 maart 2020 hebben de Belgische overheden een reeks maatregelen genomen om de verspreiding van covid-19 in België in te perken. Het MB van 29 november 2020 beschrijft de praktische regels die gepaard gaan met de heropening van de winkels. Daarin staat dat lokale overheden de toegang tot winkelcentra, winkelstraten en parkings, in overeenstemming met de instructies van de minister van Binnenlandse Zaken, op dusdanige wijzen dienen te organiseren, zodat de regels van de social distancing kunnen worden gerespecteerd.

De stad Antwerpen heeft het crowd management van de hoofdwinkelas, Meir en de Wilde Zee uitgewerkt.

Vijf sfeervolle winkelwandelstraten vormen de wijk de Wilde Zee, genoemd naar de brug die hier in de loop van de 15de eeuw over de toenmalige vest gebouwd werd. De Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Lombardenvest, Groendaalstraat en Schrijnwerkerstraat (de vijf Wilde Zee-straten) vullen zich met hippe mode- en schoenenwinkels.

Hiervoor is de stad Antwerpen op zoek naar een bedrijf dat tijdelijk personeel kan inzetten “om de mensenstromen te begeleiden en te informeren” omtrent de geldende regels tijdens de periode van 1 februari tot en met 31 maart 2021.

De aanbesteding werd onlangs gepubliceerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More