Antwerpen wil Joodse wijken testen op corona

“De stijging in Antwerpen is vooral merkbaar in postcode 2018”.

Wie in Antwerpen in de wijken tussen het Stadspark en de Lamorinièrestraat woonnt, krijgt een oproepingsbrief in de bus om zich te laten testen. Het initiatief is een test op zich, want het betreft de Joodse wijken in Antwerpen. De coronatest is niet verplicht, dus is het afwachten hoeveel Belgische burgerzin de Joodse gemeenschap zal kunnen opbrengen. In totaal gaat om zo’n 6.500 mensen.

“We testen waar de besmettingsgraad momenteel het hoogst ligt. Daardoor zullen we zicht krijgen op de impact van de nieuwe varianten op de gezondheidssituatie”, zegt De Wever. Het is dus niet zo dat een bepaalde bevolkingsgroep geviseerd wordt. Er zij  uiteraard wel vermoedens dat sommige religieuze en culturele gebruiken niet compatibel zijn met de Belgische coronaregels.

Het intitiatief kan als een zinvol precedent worden beschouwd om ook in andere wijken van grote steden broeihaarden te lokaliseren en niet langer de hele bevolking te laten opdraaien voor lokaal je-m’enfoutisme.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More