Antwerp pakt bekerfinale en houdt Club Brugge van de dubbel

Kroont Club Brugge of FC Antwerp zich op 22 maart tot bekerwinnaar?

Geen dubbel (titel en beker) voor landskampioen Club Brugge, want het was uitgerekend ex-Club Brugge speler Lior Refaelov die met een doelpunt in de 26ste minuut van de eerste helft de beker aan Antwerp bezorgde, in een leeg Koning Boudewijnstadion.

Club Brugge was de algemene favoriet, temeer de Antwerp-kern toch een aantal sterkhouders zag vertrekken de afgelopen tijd. De opstelling van de door velen afgeschreven “rebel” Lamkel Zé legde de Great Old echter geen windeieren, want het was vooral onder zijn impuls dat Club er in de eerste helft nauwelijks aan te pas kwam. In de 26ste minuut knalde Lior Refaelov de vijfde kans van de match voor Antwerp droogjes binnen: 1-0.

Na rust toonde Club Brugge een ander gelaat, had het ook enkele goede scoringskansen, maar telkens lukte het net niet. De beker naar Antwerpen dus, en het was al een halve eeuwigheid geleden (van in 1992) dat de club nog eens een “prijs” in de wacht sleepte.

Voor Antwerp-trainer Ivan Leko kon er geen betere entrée zijn, want in zijn eerste match als trainer van rood-wit wordt hij meteen bekerwinnaar, en dan nog tegen zijn ex-club. Zijn seizoen 2020-2021 kan al bijna niet meer stuk, al zullen tegelijkertijd de verwachtingen voor komend seizoen hoog gespannen zijn in Deurne.

Door de bekerwinst kan Antwerp ook rechtstreeks naar de poules van de Europa League, en dit ten koste van Charleroi. Er staan nog een hele reeks mooie voetbalavonden te wachten op de Bosuil de komende maanden.

 

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More