Antwerp-coach Ivan Leko wil naar China

Antwerp-voorzitter Gheysens is niet blij met dit onverwacht kerstcadeau.

Er doen geruchten de ronde dat Ivan Leko (42) na amper een half jaar Antwerp zou verlaten voor China. Naar China verhuis je niet voor je plezier, noch voor eer en ambitie, maar voor het geld. Volgens intimi kreeg hij een voorstel dat je moeilijk kan weigeren.

“Ik wil er niet te veel over zeggen, maar er is inderdaad interesse uit China”, zegt Leko aan ‘Het Nieuwsblad”. “De voorbije maanden was er echter wel méér interesse. Ik weet niet waarom dit nu naar buiten komt en ik weet ook niet hoe dit zal aflopen. Ik ben hier heel graag.”

Maar misschien toch niet graag genoeg? Als hij weg wil bij Antwerp kost hem dat een kleine half miljoen euro. Zakgeld voor de Chinezen. Leko deed Antwerp herrijzen uit de as en gaf de Great Old weer glans. Voorzitter Paul Gheysens vindt dan ook dat je niet zomaar je hand kan opsteken en salut en de kost zeggen.

Officieel is er nog niets te bespreken, maar het feit dat Leko het gerucht bevestigd, is een veeg teken. “Hij moet opletten dat hij zijn geloofwaardigheid behoudt en vooral dat hij de ploeg er niet mee destabiliseert. De ploeg moet op een goeie manier geleid worden, want alles is daarvoor aanwezig. En is het niet door hem, dan door iemand anders”, aldus de voorzitter.

Klinkt dat dan ook niet een beetje als ‘salut en de kost‘?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More