‘Anthropoid’: hoeveel is een leven waard?

Een zelfmoordmissie die de geschiedenis moest veranderen.

In het jaar 1941 werd Tsjecho-Slowakije bezet door de nazi’s en onder commando van SS Generaal Reinhard Heydrich geplaatst. Heydrichs bijnaam was de ‘slager van Praag’. Na een steile opgang in de SS-rangen was hij na Hitler en Himmler de derde in rang in de hiërarchie van het Derde Rijk. Zijn ongeziene wreedheid en schrikbewind over het Tsjecho-Slowaakse verzet noopten de Geallieerde authoriteiten in Londen ertoe om een zeer geheime missie te bedenken die de geschiedenis zou kunnen veranderen.

Twee soldaten van het Tsjechoslowaakse leger werden – na een doorgedreven training door de Britse troepen – in hun thuisland gedropt met een gewaagde opdracht: de man vermoorden die Hitler als zijn natuurlijke opvolger zag.

Anthropoid is een Tsjechische, Britse, Amerikaanse en Franse thriller- en oorlogsfilm uit 2016. Met in de hoofdrol Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey) en Cillian Murphy (Red Lights).

VTM 4 / 02 februari, om 20:40 -22:45 : ‘Anthropoid’

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More